In afara conditiilor generale care sunt obligatorii pentru orice persoana care intra in poligon, indiferent de calitate, mai exista niste cerinte speciale de indeplinit, valabile pentru cateva cazuri concrete:


1. Conditii de acces posesori de permis cu arma si munitie proprii:

- tragatorul va avea asupra lui permisul de arma in original, arma cu care doreste sa traga si dupa caz, munitia aferenta.
- arma sa figureze in permis si sa corespunda seria din permis cu cea de pe arma
- permisul sa fie in termen de valabilitate (in primii 5 ani de valabilitate sau viza aplicata). Nu se permite accesul in baza permisului care este expirat sau nu are viza aplicata.
- munitia sa fie in limita din permis si de calibrul pentru care exista omologare a poligonului. In acest sens consultati punctul 4 din prezenta sectiune care contine tipurile de arme cu care se poate trage si verificati in permis daca aveti trecuta respectiva categorie si caracteristica.
- vanatorii pot trage doar cu munitie calibrul maxim 12/70 care contine alice sferice de maximum 2.5 mm (cartuse nr 7 - 9). Orice munitie adusa se verifica la intrare si daca depaseste una din dimensiunile acestea este interzisa la tragere in poligon.

2. Conditii de acces pentru titularii de drept de detinere a armelor sau a colectionarului, (persoane fizice):

- titularul poate trage cu o arma din cele detinute sau din colectie;
- va prezenta la poligon autorizatia temporara de transport si folosire a armei valabila;
- valabilitatea acestei autorizatii este de 3 zile si contine: date de transport si folosire, identificarea precisa a armei si munitiei precum si locatia poligonului (Poligonul EXPLOZIA SERV SRL din localitatea Hutani, jud. Botosani)
- titularul nu va putea trage cu o autorizatie iesita din termenul de valabilitate;

3. Conditii de acces pentru persoane juridice:

- accesul este permis dupa prezentarea autorizatiei de folosire – arme si munitii letale;
- tragerea se va face doar cu armele si munitia care sunt trecute in autorizatie;